Inspecteur-generaal

Aan het hoofd van de Inspectie belastingen, toeslagen en douane staat de inspecteur-generaal (IG). Bart Snels is sinds 1 februari 2022 de eerste IG van deze inspectie.

Bart Snels is de inspecteur-generaal van de Inspectie belastingen, toeslagen en douane staat de

Bart Snels was van 2017 tot 2021 lid van de Tweede Kamer en financieel woordvoerder voor GroenLinks. Eerder vervulde hij diverse functies, waaronder senior redacteur bij televisieprogramma Buitenhof, zelfstandig publicist en politiek-strategisch adviseur en directeur van het Wetenschappelijk Bureau GroenLinks. Ook was hij beleidsmedewerker bij het ministerie van Financiën en docent economie aan de Universiteit Utrecht. Snels studeerde Algemene economie aan de toenmalige Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg. Hij promoveerde aan de Universiteit Utrecht.

“Ik ben zeer gemotiveerd om vorm te gaan geven aan deze nieuwe inspectie die toezicht gaat houden op belastingzaken, toeslagen en douane. Het is belangrijk om dat te doen vanuit het perspectief van de samenleving. Dan kan de inspectie bijdragen aan betere uitvoering van beleid, waarbij de menselijke maat en voldoen aan rechtsstatelijke normen belangrijke uitgangspunten zijn. Zo wil ik meewerken aan een overheid waar de samenleving op kan vertrouwen.”