Werken bij de inspectie

Vacatures

Op dit moment hebben we geen vacature.

Wie zijn wij?

Als jongste inspectie van Nederland zoeken wij mensen die ons helpen bij te dragen aan een betrouwbare overheid. We bestaan sinds 1 januari 2022 en zien erop toe dat de overheid mensen en bedrijven rechtvaardig behandelt wanneer zij te maken hebben met belastingzaken, toeslagen of de douane. Dat doen wij door mogelijke structurele risico’s te onderzoeken, van wetgeving tot en met uitvoering. Maar ook door de diensten een spiegel voor te houden en hen te helpen bij het verbeteren van de dienstverlening.

onderzoekers op de werkvloer IBTD

Wij zijn een diverse club mensen en hebben verschillende ervaringen, opleidingen en achtergronden. Die zijn allemaal van belang in ons werk. Daarom werken we in projecten waarbij de projectgroepen steeds weer wisselend zijn samengesteld. Zo maken we gebruik van de juiste mix van kennis en vaardigheden. We willen een toezichthouder zijn die maatschappelijk denkt en opereert én een afspiegeling is van de samenleving. Binnen onze organisatie streven we ernaar een werkomgeving te creëren waarin iedereen zijn eigen kennis, ervaringen en talenten kan inzetten. Ons werk wordt gekenmerkt door creativiteit, betrokkenheid en gedrevenheid. We zijn daarbij ook onafhankelijk en onpartijdig. Organisatorisch vallen we onder het ministerie van Financiën, dat op afstand staat. We bestaan nu ruim een jaar en hebben nog alle kenmerken van een nieuwe organisatie. Wij zoeken mensen die kunnen bewegen in een veranderende omgeving en kunnen en willen bijdragen aan de ontwikkeling van onze organisatie.


Drie afdelingen

De inspectie is opgedeeld in drie verschillende afdelingen, elk met hun eigen verantwoordelijkheden. De eerste afdeling doet voornamelijk onderzoek. De tweede afdeling houdt zich vooral bezig met bestuursadvies, de omgeving van de inspectie en interne bedrijfsvoering. De derde afdeling helpt met inhoudelijke kennis bij het maken van keuzes voor ons toezicht, de ontwikkeling van ons onderzoeksprogramma en processen van kwaliteitsborging. Je zult in projecten veel samenwerken met collega’s uit alle afdelingen.

Meer over onze collega's

Beeld: Marloes Heijnen (gedragsdeskundige bij de inspectie)

Marloes Heijnen werkt sinds 1 september 2022 als gedragsdeskundige bij de Inspectie belastingen, toeslagen en douane. Daar is ze begonnen aan een uitgebreide cultuurverkenning bij de Belastingdienst en Toeslagen. Lees haar interview »

‘We kijken ook naar de ongeschreven regels in de organisaties’

Beeld: May Pastoors en Lenemieke Goossens (onderzoekers bij de inspectie)

May Pastoors en Lenemieke Goossens werken beiden als onderzoeker bij de inspectie. Om hun werk goed en onafhankelijk te kunnen doen, is het belangrijk dat zij toegang hebben tot alle relevante informatie. Lees hun volledige interview »

‘Verplichting om informatie te delen vaak nog onbekend’

Kevin Nandpersad

Kevin Nandpersad is bij ons begonnen als adviseur bedrijfsvoering bij de inspectie. Hierin heeft hij veel werk verricht om organisatieprocessen vorm te geven, tegelijkertijd vervulde hij ook de rol van technisch voorzitter van het MT en bestuurssecretaris. Lees zijn volledige interview »

'Als het je taak is om andere organisaties te controleren, moeten je eigen processen natuurlijk zéker op orde zijn'